Tie ammattiskeittaajaksi

Tie kohti ammattiskeittaajan uraa lähtee samasta vaiheesta, mistä kaikki muukin: aloittamisesta. Ammattiskeittaajaksi pääsee ankaralla harjoittelemisella ja aktiivisuudella. Maailman huippunimet, kuten Tony Hawk, ovat hekin aloittaneet harjoittelulla ja raivanneet tiensä kohti maailmanmenestystä. Maailman tunnetuimmat skeittaajat tunnetaan niissäkin piireissä, joissa skeittausta ei edes harrasteta. Tästä esimerkkinä videopelit. Moni tuntee Tony Hawk’s Pro Skater -pelit, vaikkei olisi koskaan koskenutkaan skeittilautaan. Ammattiskeittaajan ura voi siis ulottua skeittausta pidemmällekin ja itseasiassa moni skeittari jopa näyttelee.

Skeittaaminen on sekä mahtava harrastus että loistava mahdollisuus ammattiuraan. Skeittaaminen on oma elämäntapansa, jota alan tuntevat arvostavat. Jos unelmoit ammattiskeittaajan urasta, lue eteenpäin. Kerromme muutamista seikoista, jotka skeittaajasta haaveilevan tulee ottaa huomioon.

Kovaa harjoittelua

Yksi tärkeimmistä asioista ammattiskeittaajan uraa ajatellen on se, ettei saa luovuttaa. Ammattilaiseksi pääsee vain tekemällä ja harjoittelemalla säännöllisesti. Harjoittelu kehittää sekä tasapainoa että taitoja ja lopulta skeittaaja on yhtä laudan kanssa. Skeittaamisesta ei kannata pitää taukoja ilman pätevää syytä, sillä tekemättä ei kehity. Toinen kehitettävä alue on paineen alla skeittaaminen. Tämä onnistuu parhaiten osallistumalla kaikkiin mahdollisiin kisoihin, niin paikallisiin kuin valtakunnallisiinkin. Sehän on selvä, että jännitettäessä liikaa ihmisten reaktioita, voi virheitä tulla ja se taas voi johtaa onnettomuuksiin. Kisat ovat skeittaajalle todella hyvä tapa päästä kokeilemaan paineen alla suorittamista.

Onnettomuuksista puheenollen, skeittaajan tulee ennenkaikkea pitää huolta itsestään. Kaatumisia tapahtuu jokaiselle, mutta harjoittelu omassa tahdissa vähentää riskejä loukkaantua vakavasti. Aloittelijan ei kannata siirtyä suoraan vaikeimpiin temppuihin. Suojavarusteet, kuten kypärä, ovat skeittaajalle todella tärkeät. Jos vakava onnettomuus sattuu kohdalle, voi se pahimmassa tapauksessa jopa estää uran etenemisen.

Fanit ovat ovi eteenpäin

Ammattiskeittaajille on tyypillistä laajentaa uraansa skeittikilpailuja pidemmälle. Monet ovat esimerkiksi julkaisseet omia skeittipelejä ja fanituotteita löytyy pilvin pimein. Tunnetuimmat skeittaajat pääsevät mukaan tv-ohjelmiin tai jopa elokuviin. Kuinka tämä on mahdollista? Fanit ovat oleellinen osa ammattiskeittarin uraa ja ilman suosiota on pienempi todennäköisyys tulla valituksi eri tuotantoihin.

Kuuluisat rullalautailijat

Erilaisista kisoista on mahdollista huomata ne taidokkaimmat skeittaajat. Skeittaaja, joka jatkuvasti voittaa tai tulee kärkisijoille kerta toisensa jälkeen, huomataan kyllä. Hiljalleen tilaisuuksia voi alkaa tulemaan ja ne kannattaa ehdottomasti napata. Pienenkin palkkion hommat ovat aina tie kohti menestyneen skeittaajan uraa. Ei kuitenkaan kannata tehdä mitään sellaista, joka vaikuttaa epäilyttävältä.Ihmiset siis huomaavat jatkuvasti kärkisijoilla olevat skeittaajat ja pikkuhiljaa fanikantaa alkaa kertymään. Nettiin perustetaan yleisesti ottaen paljon faniryhmiä ja -klubeja, joista fanit löytävät toisensa. Tai skeittaaja voi perustaa oman virallisen some-kanavan, jota seuraamalla fanit tietävät skeittaajan viimeisimmät uutiset. Somekanavat ovatkin nykyään täydellinen tapa olla esillä ja mainostaa esimerkiksi tulevia kisoja, joissa skeittaaja tulee olemaan mukana.

Maine kasvaa

Hyvä skeittaaja skeittaa ja paljon. Hän osallistuu lukuisiin kilpailuihin, viis siitä, tuleeko niistä voitto tai häviö. Uran eteen täytyy tehdä kovaa työtä, sillä aktiivisuus kyllä palkitaan. Ammattiskeittaajat tunnetaan nimenomaan siitä, että he ovat vain jatkaneet, vastoinkäymisistä huolimatta. Hyvä skeittaaja keksii oman tapansa olla esillä ja jos maine on toiveissa, tulee tietenkin toimia sen mukaisesti. Maineeseen voi liittyä montakin asiaa. Skeittaaja voi olla mukana esimerkiksi hyväntekeväisyyskampanjoissa, joista hänet tullaan muistamaan. Tai hän voi olla yksi aktiivisimmista skeittaajista. Tai maine voi liittyä skeittaajan omintakeiseen tyyliin. Jokaisella on se oma juttunsa, josta hänet tunnetaan ja kasvavasta maineesta kannattaa pitää kiinni. Ja jos vastoinkäymisiä sattuu ja maine on vaakalaudalla, älä lannistu. Kuten sanottua: älä koskaan luovuta.